Møbelsnedkernes indkøb af træ og andre materialer

Bedste og problemfrie indkøb betyder møbelsnedkermæssigt i mange sammenhænge tillidsbaserede relationer. Vi taler også om, at vi ikke køber træ af et firma, men af en person. Her kommer det tillidsbaserede ind. Man knytter sig ofte til en eller to personer i en virksomhed, – lærer dem at kende, bruger dem og opbygger hen over tid tillid og tryghed. Værdien af et fælles sprog med leverandøren er alfa og omega.
Hos Nielsen og Holstein køber vi alt vores tørrede træ hos www.hhtf.dk i Køge. Vi har kendt Frank (H) og Michael(H) i mere end 20 år, og handlet med dem lige så længe. De ved, at når vi beder om dit eller dat, så skal det være sådan og sådan. Her kommer trygheden ind. Muligheden for at kunne gå i en tillidsbaseret dialog med sin leverandør fremmer også trygheden.

Det meste af det træ vi bruger er FSC-certificeret. Hvis du har særlige ønsker i den retning hører vi gerne om det. Og hvis du har noget gammelt træ liggende som du gerne vil have lavet et eller andet af, så sig til.

Vådt træ – nyfældet – bryder møbelsnedkeren sig ikke særligt meget om. Men har man mulighed for og tålmodigheden til lufttørring så er der måske noget spændende her. Vi har på det seneste haft mulighed for at købe en meget flot kirsebærstamme på 6 m. Fik den delt i 2 længder på 2,40 og 1 på 1,2 m. Opskæring på Gjorslev savværk hos Jørn Svendsen og nu ”på pind” i laaaaaaaang tid. ”På pind” vil sige lagret ventileret uden direkte regn og sollys i, som de gamle sagde, 1 år pr. tomme. Næste sommer er de korte forhåbentlig klar til at komme på værkstedet, og til jul 2021 er de lange stykker klar. Vi glæder os allerede. Der ligger også en lille stamme valnød på pind. Den fik vi nede i Fjenneslevmagle og Rasmus Rudbeck (tlf. 28741904) hentede og skar den. Den er skåret i 1½ tommes tykkelse, og forventes at være klar samtidig med det lange kirsebær.

Træ gør jo ikke indkøbene alene. Møbelplader, krydsfiner, spånplader, mdf, og hvad det hedder alt sammen kan vi ikke undvære. Igen, tillid og tryghed i indkøbet er vigtigt. Gennem mange år har vi i forskellige sammenhænge handlet plader med www.krydsfiner.dk. Hos Jacob Bondo her er der altid fin service og hurtig levering. Fint med det.

Træet og pladerne skal jo bearbejdes og samles på den ene eller anden måde. Skruer, beslag, værktøj og meget andet isenkram køber vi hos www.carl-ras.dk Højt serviceniveau, mange varer på hylderne og fin personlig relation værdsætter vi meget. Igen kan vi sige, at vi har kendt Flemming Jensen i mange år, og handlet med ham i forskellige sammenhænge lige så længe. Altid konstruktiv dialog og fin service.

Hvis du synes, at ovenstående bringer dig i tvivl om noget, så giv os gerne et uforpligtende kald.

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og til anonym statistik. Vi indsamler ikke personlige oplysninger. Læs mere i vores privatlivs- og datapolitik (GDPR).