Møbelsnedkernes minimalistiske billedrammer

(C) Alium

I starten af maj måned fik vi en henvendelse fra arkitekt MAA. Jonas Bjerre-Poulsen www.normcph.com. ang. produktion af rammer til fotografiske kunstprint. Efter de første sonderinger begyndte der et længere forløb med fastlæggelse af rammeprofil, overfladebehandling, glastype etc. Vi sluttede med en ordre på 6 rammer, 4 små på ydermål 500×400 mm., og 2 store på 1600×1400 mm.  –  Herligt med det.

Især de 2 store rammer blev en meget spændende udfordring at fremstille. Rammerne skulle heldigvis fremstilles af amerikansk valnød. Valnød er bl.a. kendetegnet ved sin rolighed efter tørring. Så vi var begunstigede af, at materialet ikke slog og kastede sig under bearbejdningen. Det ses på nedenstående billede, at der er tale om en meget spinkel profil. Spektakulære 1620 mm2 udgør limfladen i de 4 hjørner. Og omfangsmålet på de store rammer var 6 meter. Vægtmæssigt kommer hertil 3 mm. glas svarende til 2,24 m2!!! + motiv + bagpap!  –  Ka’ det holde når det hænger på væggen?

Vi var bekymrede. Jonas Bjerre-Poulsen ville gerne have hjørnesløjfer i alle hjørner. Fint, – det forstærker samlingerne. Men rækker det ?  Vi værdsætter fornemmelsen af, at alt som er i vores magt er gjort. Derfor monterede vi ekstra skråstag i alle hjørner. Se billede herunder.

(C) Alium
(C) Alium

Bag glasset er der en distanceliste, også i valnød, på 25 mm. Først herefter kommer motivet og sidst bagpappet. Bagpappet er holdt fast af et antal fliner (flade kramper med modhager), som er skudt ind i rammeprofilen i stedet for søm, dykkere og hvad man ellers kunne finde på at bruge. Sluttelig er bagpappet tapet til rammen så der er helt lukket ind til motivet.

 

Ophænget af de 2 store rammer blev yderligere forstærket af en vinkelskinne skruet på væggen. Skinnen er reelt usynlig og tjener til at rammen ”står” på den og fastholdes til væggen af Z-profilen øverst. For at stabilisere de store rammer yderligere valgte vi efter råd fra glarmesteren at lime glasset i. Herefter hjælper glasset rigtig meget med at bære rammen.

Til sidst blev det alligevel til super elegante rammer med en umulig profil i forhold til de store rammers størrelse. De færdigmonterede store rammer ses på billedet ovenfor. De fyldte det meste af vores lavloftede bondehusstuer, så tag ind og se dem i de smukke omgivelser i Galleri Alium på Frederiksberg. Udstillingen er åben frem til 22.december.

 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og til anonym statistik. Vi indsamler ikke personlige oplysninger. Læs mere i vores privatlivs- og datapolitik (GDPR).